İMAŞ MAKİNE’DEN BİR İLK 30.7.2015

Sektöründe daima ilkleri yapmayı hedefleyen İMAŞ Makine, fuara damgasını vurdu. Multimilla Show adı altında tanıtılan yeni nesil makinelerimizden Multimilla Vals oldukça dikkat çekti. 3D Video Mapping teknolojisiyle yapılan showun bütün süreçleri ile ilgilenen İmaş Makine Kurumsal İletişim Uzmanı Ebubekir AKBAŞ; “ Farklı bir sektörde büyük bir firmanın yurt dışında yapmış olduğu videoyla karşılaşmıştım. O an için acaba bu teknolojiyi İmaş Makinenin ürettiği makineler üzerinde uygulayabilir miyim diye düşündüm ve bu düşüncemi zamanla bir proje haline dönüştürdüm. Proje hakkında ilk konuşmaya başladığımızda sanayi tipi bir makinenin üzerinde uygulanacak olması beni oldukça heyecanlandırmıştı. Nedeni ise, Türkiye’de daha önce böyle bir projenin sanayi başta olmak üzere birçok sektörde uygulanmamış olmasıydı. Projeye genel olarak baktığımızda 3 bölüme ayrılıyor. 3D animasyonlar, kullanılacak görüntü teknolojisi ve sahadaki uygulama. Bu detayları projeyi üstlenen Effective Studio firmasından Tufan Bey ile konuşurken birçok zorluklarla karşılaştık. Uygulamanın yapılacağı yüzey parlak bir maddeden üretilmişti ve üzerinde birçok detayın yanı sıra yoğun boyutlar vardı. Teknik ile prodüksiyon birimleri paralel ilerleyerek animasyonlar ve görüntü teknolojisi birbirine uyumlu olarak ilerledi. Ayrıca bu zorlukların dışında projenin fuar alanında uygulanacak olması bize bazı kısıtlamalar getirdi. Özellikle çok aydınlık bir ortam olması, gerek animasyonlarda gerekse görüntü ekipmanlarında kullanılan standartları değiştirmemize neden oldu. İlk etapta makinenin tanıtılacak kısımları tek tek 3 boyutlu olarak modellendi. Projeksiyon cihazlarının makineye uzaklığı ve yüksekliği hesaplanarak 3D ortamda bir model çıkartıldı ve tüm çalışmalar bu model üzerinden yapıldı. Proje ortamının kurulumunda, tüm uygulamanın bu modele göre yapılması gerekiyordu ve bu nedenle stant tasarımcısımız ile de ayrıca paralel çalışmak zorundaydık. Projede makinenin ön, yan ve üst yüzeylerinde tanıtım yapılacağı için 3 ayrı projeksiyon cihazı kullanıldı ve animasyonlarda her bir cihaz için ayrı ayrı çalışıldı. Uygulama esnasında satın aldığımız bir yazılım ile bu animasyonlar eşzamanlı olarak iki yüzeye maplandi. Yeni nesil makinemizin parçalarının modellenmesi esnasında senaryo çalışmalarını yürüttük. Senaryoda izleyici profili, makine özellikleri ve fuar ortamı gibi unsurları dikkate aldık. Ayrıca senaryoyu özel bir müzik ile destekleyerek görsel bir show meydana gelmesini sağladık. Prodüksiyon aşamasında toplam 8 kişilik bir ekip çalıştı. Çok şükür emeğimizin karşılığını aldık. Fuar sonrasında olumlu geri dönüşleri almak bizleri ayrıca mutlu etti. Bu proje ekip işidir. Bütün bu süreçte desteğini esirgemeyen yöneticilerime bir kez daha teşekkür ederim. “ dedi.

İmaş Makine, değirmenlerdeki en önemli makine olan yeni nesil  ‘Multimilla’ valsini İDMA Fuarı’nda müşterilerinin beğenisine sundu.  Nihai ürün kalitesinde yüksek öneme sahip olan ve standartların yeniden belirlenmesini sağlayacak özgün tasarımlı ürün, yatırımcıya sanitasyon (hijyen koşullarının korunması), bakım kolaylığı ve kullanım kolaylığı olanakları sunuyor.

İmaş Makine’nin fuarda tanıttığı ikinci ürün ise, yeni model Multipleksa Kare Elek oldu. Kompartıman elek modeline dönüştürülebilen modüler sisteme sahip bu makinede gıda temasına uygun paslanmaz sac ve yüksek mukavemetli alüminyum profiller kullanılmıştır.

Ziyaretçi ve katılımcı olarak gelen herkesin büyük ilgisini çeken Multimilla Show hakkında görüşlerini bildiren İmaş Makine Genel Müdürü Mustafa ÖZDEMİR; “Makinelerimizde olduğu gibi her alanda teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz ay üretimini tamamlamış olduğumuz yeni nesil Multimilla Vals’in tanıtımında kullandığımız 3D Video Mapping de bunlardan birisidir. Sektörümüz dâhil olmak üzere birçok sektörde bu teknolojiyi Türkiye’de ilk kullanan firma olmanın gururunu yaşıyorum. Emeği geçen arkadaşlarımı buradan bir kez daha tebrik etmek istiyorum.” dedi.